nokiaosake.com logo
Search
Close this search box.

Nordnet

nordnetlogo

Sijoittaminen eri kohteisiin ja säästäminen on suosittua tänä päivänä. Perinteisten pankkien ohessa eri sijoitus- ja säästöpalveluita tarjoavat erilaiset rahoitus- ja meklariyritykset. Nämä yritykset tarjoavat usein mahdollisuuden sijoittaa ja säästää monipuolisesti niin kotimaisiin kohteisiin kuin kansainvälisiin kohteisiin. Lisäksi yritykset tarjoavat neuvontapalveluita sekä erilaisia sijoitusten ja säästöjen seuranta- ja valvontapalveluita. Yksi tällaisista yrityksistä on kaikissa Pohjoismaissa toimiva Nordnet.

Mikä on Nordnet?

Nordnet on Ruotsissa vuonna 1996 perustettu rahoitus- ja sijoituspalveluyhtiö. Se tarjosi palvelujaan ensimmäisenä internet-välittäjänä Ruotsissa. Sittemmin yhtiön toiminta on laajentunut välittäjätoiminnoista myös muihin säästö- ja sijoituspalveluihin. Toimialueena ovat nykyään kaikki Pohjoismaat pois lukien Islanti.

Yhtiö tarjoaa säästö- ja sijoituspalveluita, lainoja sekä eläkepalveluja yksityisasiakkailleen ja sijoittajille. Nordnetin tavoitteena on tehdä sekä säästämisestä että sijoittamisesta helppoa, yksinkertaista ja läpinäkyvää kaikille asiakkailleen. Valikoimaan kuuluvat useat erilaiset säästö- ja sijoitustilit sekä laaja setti säästöjen ja sijoitusten hallintaan tarkoitettuja palveluja ja työkaluja kilpailukykyisin hinnoin.

Sijoitustuotoilla tai sijoituksen lomassa voi rentoutua verkkopelien parissa – paarhat kasinot.

Kuinka palvelu toimii?

Kaikki asiointi ja toiminta Nordnetissa hoituu heidän selkeän ja helppokäyttöisen verkkosivustonsa tai matkapuhelinsovelluksensa kautta. Tarjolla olevien käyttöliittymien kautta asiakkaat voivat avata tilejä, tehdä kauppoja, seurata sijoituksiaan ja hallinnoida varojaan.

Portaalista ja sovelluksesta löytyvät kaikki peruspalvelut säästämisen ja sijoittamisen aloittamiseen ja hallinnointiin. Lisäksi niistä löytyy laajasti tietoa ja opastusta säästämisestä, sijoittamisesta ja eri kohteista. Nordnet tarjoaa myös monia lisäpalveluita, kuten sijoituskurssit ja tutkimukset sekä analyysit kohteista.

Asiakaspalvelu onnistuu kotimaisilla kielillä puhelimitse, sähköpostilla tai live-chatin kautta.

Nordnet tunnetaan luotettavana ja turvallisena yrityksenä, joka on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen turvallisen ja suojatun sijoitus- ja säästämisympäristön. Nordnet on sitoutunut myös vahvasti kestävään kehitykseen ja tarjoaa asiakkailleen mahdollisuudet sijoittaa vastuullisiin kohteisiin. Nordnetin toimintaa säätelevät ja valvovat Pohjoismaiden rahoitusviranomaiset.

Helsingin pörssi

Asiakkaiden kokemuksia

Asiakkailta Nordnet saa pääosin positiviisia arvosteluja ja kommentteja. Asiakkaat kiittelevät Nordnetiä palvelun helppokäyttöisyydestä ja intuitiivisuudesta. Laaja tuote- ja palveluvalikoima sekä kilpailukykyiset hinnat saavat myös kiitosta asiakkailta. Asiakkaat arvostavat myös Nordnetin hyvää ja nopeaa asiakaspalvelua sekä ylipäätään luotettavaa toimintaa.

Asiakkaiden mukaan sekä verkkosivut että matkapuhelinsovellus ovat erittäin selkeitä ja toimivat jouhevasti eri alustoilla. Lisäksi niistä tiedon haku sekä toimintojen tekeminen on mutkatonta ja nopeaa.

Nordnet sopii hyvin aloittelijalle

Nordnet sopii erinomaisesti aloittelevalle sijoittajalle, koska sekä verkkosivusto että matkapuhelinsovellus ovat selkeitä ja helppokäyttöisiä. Molemmista löytyy monipuolinen valikoima opetusmateriaalia ja työkaluja, jotka auttavat aloittelevaa sijoittajaa tai säästäjää alkuun. Itsekseen tutustuttavien materiaalien lisäksi Nordnet tarjoaa kursseja sijoittamisesta ja säästämisestä sekä monia neuvontapalveluita. Lisäksi hyvä ja nopea asiakaspalvelu auttaa asiakkaita – niin uusia kuin vanhojakin.

Mihin kaikkeen voit sijoittaa Nordnetissa?

Nordnet tarjoaa asiakkailleen laajan ja monipuolisen valikoiman eri kotimaisia ja kansainvälisiä sijoituskohteita.

Osakkeet

Nordnetissa sijoittajat voivat valita osakkeita yli 20 eri pörssistä ympäri maailman. Valikoimaan kuuluu laaja valikoima suomalaisia ja ulkomaisia osakkeita. Ne ovat palvelussa haettavissa eri hakuehtojen perusteella, kuten toimialoittain, markkina-arvon tai tuloskehityksen perusteella.

Rahastot

Sijoittamisessa hajauttaminen on tapa varmentaa ja turvata sijoittamaasi pääomaa. Tähän rahastot ovat erinomainen kohde. Nordnet tarjoaa suuren valikoiman erilaisia rahastoja eri omaisuusluokissa. Nordnetin rahastot ovat osakkeissa, korkopapereissa ja kiinteistöissä. Rahastojen kanssa voi myös toimia helppojen hakukriteerien avulla.

Nordnetin indeksirahastot

Nordnetin indeksirahastot ovat melko edullinen ja hyvä tapa hajauttaa sijoituksiasi sekä vähentää sijoittamisen riskiä. Ne ovat passiivisesti hoidettuja rahastoja, jotka seuraavat tiettyä markkina-indeksiä, kuten OMX Helsinki 25 -indeksiä tai S&P 500 -indeksiä. Indeksin kurssikehitystä toistamalla indeksirahasto pyrkii saavuttamaan vastaavan tuoton kuin indeksi.

Indeksirahastoissakin on omat riskinsä. Indeksin kurssi voi laskea ja sen seurauksena sijoituksesi arvo voi laskea. Pidemmällä aikavälillä indeksirahastot tarjoavat kuitenkin yleensä hyvän tuoton.

Etf-rahastot

ETF-rahastot eli pörssinoteeratut rahastot (Exchange Traded Funds) ovat indeksirahastoja, jotka seuraavat tiettyä pörssi-indeksiä esimerkiksi OMX Helsinki 25 -indeksiä. Pörssinoteeratut rahastot ovat erinomainen tapa sijoittaa laajasti tiettyyn markkinaan tai toimialaan. Nordnetin valikoima kattaa suuren määrän pörssinoteerattuja rahastoja eri omaisuusluokissa ja maantieteellisillä alueilla.

Viputuotteet

Viputuotteet ovat monimutkaisia sijoitustyökaluja, joilla sijoittajat voivat nostaa sijoituspääomaansa lainaamalla rahaa välittäjältä. Ne ovat hyviä ja hyödyllisiä kohteita kokeneille sijoittajille, jotka kykenevät ottamaan isompaa riskiä saadakseen parempia tuottoja. Viputuotteiden kanssa on tärkeää olla varovainen ja tarkkaavainen, ne voivat johtaa suuriin tappioihinkin.

Perinteisiä viputuotteita ovat futuurit, optiot ja sertifikaatit. Viputuotteiden kanssa toimitaan niin, että sijoittajan alkupanos (margin) kerrotaan tietyllä vipukerralla. Esimerkkinä tapaus voisi olla, että sijoittaja sijoittaa 100 euroa viputuotteeseen 20-kertaisella vipuvaikutuksella. Tämä tarkoittaa käytännössä, että sijoittaja on sijoittanut 2000 euroa kohteeseen. Sijoittaja voi saada kohteestaan 20 kertaa suuremman hyödyn tai vaihtoehtoisesti 20-kertaisesti turpaansa kohteen arvonmuutoksista.

Viputuotteet ovat vahvasti viranomaisten sääntelemiä ja valvomia, jotta niiden markkinointi ja tuotteesta tiedottaminen sijoittajille on asianmukaista ja riittävää.

Paljonko välityspalkkio on ja milloin se maksetaan?

Itse asiakkuus Nordnetissä on maksuton. Asiakkaalta ei peritä avaus- tai säilytysmaksuja sijoitussalkusta. Välityspalkkio tai kaupankäyntipalkkio, kuten sitä myös kutsutaan, on 0,055-0,2% sen mukaan, millä tasolla tai minkä hinnaston piirissä asiakas on. Asiakkaalta peritään prosentuaalinen palkkio tai hinnaston mukainen minimipalkkio jokaisesta toteutuneesta osto- tai myyntitoimeksiannosta. Välityspalkkion lisäksi voi tulla valuutanvaihtopalkkioita tai veroja.

Sijoitusten määrä, ostetut palvelut ja asiakasaktiivisuus vaikuttavat muun muassa siihen, mille asiakkuustasolle asiakas pääsee.

Nokia osake

Näin aloitat sijoittamisen Nordnetissä

Asiakastilin avaaminen ja sijoittamisen aloittaminen Nordnetissä on varsin joutuisaa tai vaivatonta.

Selvitä millaisen asiakastilin haluat tai tarvitset

Tee pientä taustatutkimusta, millaisen asiakastilin haluat tai tarvitset.

Asiakastilin avaaminen

Asiakastilin avaaminen on ensimmäinen vaihe sijoittamista aloitettaessa. Se onnistuu kotisivulla tai matkapuhelinsovelluksessa. Avaamiseen tarvitset henkilötodistuksen ja verkkopankkitunnukset.

Asiakastilin voi avata itselleen tai omalle lapselle. Alaikäisen lapsen tilin hallinnointi on huoltajan tai huoltajien tunnuksilla. Lapsi saa niin sanotun katselutunnuksen. Täysi-ikäisenä lapsi (18 v) saa täydet oikeudet tiliinsä.

Siirrä rahaa Nordnet-tilillesi

Siirrä rahaa tilillesi verkkopankillasi tai pankkisiirrolla. Talletuksista ei peritä palvelumaksua, kuten joissakin palveluissa.

Valitse sijoituskohteita

Nordnet tarjoaa laaja-alaisesti erilaisia sijoituskohteita, kuten osakkeita, rahastoja, ETF:iä ja korkorahastoja. Valitse niiden joukosta haluamasi sijoituskohteet. Tee omaa taustatutkimusta ja tarvittaessa kysy neuvoja asiantuntijalta kohteiden valitsemiseksi.

Aloita aina pienellä summalla ja kasvata sijoitustasi pikkuhiljaa. Muista hajauttaa sijoituksiasi. Sijoita pitkäjänteisesti. Pidä pää kylmänä arvoheilahduksissa!

Tee sijoitus

Valittuasi sijoituskohteesi, tee sijoitus. Voit tehdä kauppaa joko markkinahinnoin tai rajoituskäskyllä. Kaupankäynti onnistuu niin verkkosivuilla kuin matkapuhelinsovelluksessa.

Seuraa sijoituksiasi

Sijoituksia kannattaa aina seurata. Seuraamatta jätetyt sijoitukset ovat usein hukkaanheitettyä rahaa. Voit seurata sijoituksia omatoimisesti tai voit hyödyntää Nordnetin tarjoamia palveluita, kuten sähköposti-ilmoituksia kurssi- ja arvomuutoksista.

Voiko kryptovaluuttoihin sijoittaa?

Kryptovaluuttoihin voi kyllä sijoittaa. Nordnetin palveluihin kryptovaluuttojen osto ja myynti tai sijoittaminen eivät valitettavasti kuulu.

Kuukausisäästäminen Nordnetissä

Kuukausisäästäminen Nordnetissä onnistuu mainiosti. Asiakas voi aloittaa kuukausisäästämisen ensimmäisellä kuukausierällä tai isommalla kertapotilla. Pääoma sijoitetaan asiakkaan toiveiden mukaan rahastoihin.

Valittu summa lisätään asiakkaan asiakastililtä kuukausittain asiakkaan sijoitukseen. Asiakas voi tallettaa myös ylimääräisiä rahasummia sijoitukseensa halutessaan.

Nokia Oyj

Nordnet kulut – mitä se maksaa?

Itse asiakkuus on veloitukseton. Asiakastilissä ei ole kuukausimaksua ja sijoitussalkusta ei peritä säilytysmaksua. Ainoastaan toteutuneista osto- ja myyntitoimeksiannoista ja käytetyistä palveluista peritään hinnaston mukaiset maksut.

Ajankohtainen palveluhinnasto löytyy aina verkkosivun tai sovelluksen asiakastiliosiosta.

Onko Nordnet turvallinen ja luotettava sijoittajalle?

Nordnet on turvallinen ja luotettava partneri sijoittajille. Yritys on ollut alalla jo pitkään, ja se nauttii asiakkaiden arvostuksesta ja suosiosta. Yrityksen toimintaa valvovat Suomessa Finanssivalvonta ja vastaavat instanssit.

Nordnet verotus

Nordnet-sijoitusten raportointi verottajalle on asiakkaan vastuulla. Sitä helpottamaan asiakas voi tulostaa Nordnetistä useita erilaisia raportteja ja tiliotteita. Sijoittajalle verotuksen kannalta tärkeimmät ovat Salkkuraportti, 9A-raportti luovutusvoitoista ja -tappioista sekä osinkoraportti.

Mikäli sijoittaja on omistanut sijoituskohteen alle kuusi kuukautta, se verotetaan tuloveron mukaan. Yli kuusi kuukautta sijoittajalla olleet kohteet verotetaan voimassaolevan pääomaverotuksen mukaan eli voitosta maksetaan luovutusvoittovero. Jos olet tehnyt verovuoden aikana tappioita, voit vähentää tappiot kaikista pääomatuloistasi niiden syntyvuonna sekä viitenä seuraavana vuotena.

Usein kysytyt kysymykset

Nordnet on luotettava ja turvallinen partneri. Sen palvelut ja toiminnat hoidetaan tarkan sääntelyn ja valvonnan alla. Kaikki tietojärjestelmät ja tietoliikenne on suojattu modernein keinoin.

Nordnet ei ole ilmainen, vaan edullinen ja kilpailukykyisesti hinnoiteltu. Nordnet veloittaa ainoastaan toteutuneista toimeksiannoista ja asiakkaan käyttämistä maksullisista palveluista.

Voit itse tehdä noston tai rahansiirron Nordnetistä omalle pankkitilillesi. Joissakin tapauksissa Nordnet tekee automaattisia siirtoja. Rahat ovat kohdetilillä 1-2 pankkipäivässä. Huomionarvoista on, että rahansiirrot onnistuvat ainoastaan ennalta määrittelemälläsi tileille.